Tips voor Presenteren: van Cyrille van Hoof

(video transcript)

Tammy:           Hi hallo welkom dit is Tammy Parrish van The Clothing Compass en vandaag heb ik een speciale gast, Cyrille van Hoof. Cyrille is al 25 jaar zangeres geweest en ze is nu presentatiecoach, ook al lang. Ze gebruikt haar ervaring als zangeres er voor en ik wou haar heel graag drie vragen stellen. Welkom Cyrille, welkom.

Cyrille:             Dank je wel

Grootste Winst van Presenteren

Tammy:           Cyrille mijn eerste vraag gaat over, Wat is jouw grootste winst van het spreken in het openbaar? Dus jij traint heel veel mensen...

Cyrille:             Nou het spreken op een podium is zichtbaarheid die je creëert. Ik kan daarmee mijn verhaal vertellen. Ik kan eigenlijk zelf bepalen wat ik wil delen. En vaak hou ik het ook wel wat motiverend en ik wil graag mensen inspireren daarmee en je krijgt daardoor om op een podium te staan die zichtbaarheid, een je kan ook contact maken met je publiek en dat is zo leuk.

Ik ben heel erg actief op social media en ik vind het ook fijn om dat af te wisselen. Als je op het podium staat dat je ook echt contact kan gaan maken met mensen naderhand, mensen die vragen willen stellen zodat je eigenlijk ook een dialoog aangaat met mensen en ja dat geeft mij vaak toch wel klanten, ook niet onbelangrijk.

Vaak worden ze ambassadeurs voor je, en wat ik ook nog wel ja want ik al heel erg belangrijk vind is dat als je echt dat contact maakt en je hebt een klik dat er ook echt vrienden uit zijn ontstaan, en ja dat vind ik wel heel speciaal.

Beste Tip Voor Sprekers

Tammy:           Hee heb jij een tip voor andere mensen die willen of moeten gaan spreken?

Cyrille:             Nou mijn tip is eigenlijk: gebruik een soort thema die je laat terugkomen bijvoorbeeld ook op je posts op social media.

Ik gebruik heel vaak “Durf jezelf te laten horen en te zien.” En daarbij komt kwetsbaarheid dat je zelf zijn, meer jezelf openstellen, nou ja durf zelf meer te laten zien.

Dat gebruik ik eigenlijk in mijn vlogs, in mijn posts op LinkedIN, maar ook op het podium, en mensen die gaan je daaraan linken. Dus als daar iets over komt denken mensen vaak aan mij en dat, ja dat blijft hangen bij mensen, en ik denk door die dat ik dat herhaal en dat regelmatig inzet, ga ik ook een groep volgers die bij me past die uiteindelijk ook potentiële klanten van me woorden,

want ja coachen is toch iets je wil een gevoel met iemand hebben en door je zichtbaar te maken krijgen mensen ook een bepaald gevoel bij je, en weet ook wie je bent en wat je doet, en dat gevoel is voor mij in mijn beroep heel belangrijk omdat in zo'n sessie stel je ook kwetsbaar op en ook wat meer open en dan moet je wel een klik met iemand hebben dus dat is voor mij heel belangrijk.

Zelfverzekerd Door Je Kleding

Tammy:           Mijn derde vraag gaat over wat heb je een keer aan gehad waarin je je heel goed voelde en,  je ziet er altijd prachtig uit dus ik ben benieuwd als je oufit kan omschrijven, en dan ook vertellen hoe voel je je als je het aantrekt. Wat doet het voor jou op het podium?

Cyrille:             Ja nou ik wist eigenlijk al dat deze vraag zou komen zo ik was een beetje voorbereid. Dus ik heb het aangetrokken. Ik weet niet of je het kan zien goed.

Tammy:           O ja ja. Het is een broekpak.

Cyrille:             Ik ga wel even ietsje verder vanaf staan. Het is een ja een heel broekpak, en het is een pak waar ik me heel prettig bij voel en wat bij mij past. Het heeft een glansje, het is toch netjes, dus niet te bloot. Ik weet dat het me goed staat waardoor ik me ook zelfverzekerd daar op het podium en dat is gewoon wel heel belangrijk.

Als je iets draagt wat underdressed is en dan voel ik me gewoon, dan voel ik me gewoon niet op mijn gemak als ik ergens ben. Dus ik kan het ook niet daar zelfverzekerd staan en mijn verhaal doen. Als ik overdressed ben heb ik hetzelfde. Dan ga ik mezelf wat kleiner maken en dan kom ik ook niet goed over.

Dus ja wat ik graag draag is iets wat echt bij mij past en waar ik me echt heel goed bij voel, en ik weet dat jij ook iets dat jij styliste bent, dus jij weet er natuurlijk alles van.

En ja hoe belangrijk het is want het gaat wel gepaard, het is een totaalplaatje, dus niet alleen dat je goed durft te spreken op het podium, maar ook wat je aanhebt, en dat complimenteert elkaar, dus dat is ook een heel belangrijk aspect vind ik.

Tammy:           Het is altijd mooi om het van anderen te horen en niet dat ik als expert het steeds zegt.

Cyrille:             Nee maar jij doet het hartstikke goed en volgens mij hoeft iedereen alleen naar jou te komen toch?

Het Matchen Van Scale-Ups met Investeerders

Tammy:           Hee nog iets dat ik wil vragen want jij bent nu al lang presentatiecoach, maar daarnaast match jij scale-ups met investeerders, kun je daar iets over zeggen?

Cyrille:             Ja nou het leuk is aan je zichtbaar maken, en dan dan wil ik het niet alleen voor op het podium houden maar ook op social media is dat je ook nieuwe kansen, nieuwe deuren kan openen daarmee, en je maakt contact, je netwerk wordt steeds groter, en je gaat ook meer kansen zien, en doordat mijn netwerk heel groot werd zag ik dat er heel veel investeerders waren.

Ik werk heel veel met bedrijven die soms kapitaal nodig hebben, en ik dacht van hee, hoe leuk zou het zijn als ik die mens kan verbinden met elkaar, en dat is eindelijk een nevenactiviteit geworden.

Dus ja dat is dan weer leuk dat komt dan ineens op je pad of je ziet het ook ineens van: hee dit is ook een kans waar ik mee aan de slag kan gaan.

Ik kan met mijn presentatiecoaching kan ik daar ook in kwijt, en ik vind het heel leuk om mensen te verbinden, en daar wil ik me eigenlijk wat meer op gaan focussen het komend jaar, om dat netwerk daarin ook te vergroten, dus investeerders partijen maar ook scale-ups die in de tech en software business zitten, om die dat netwerk daarin groter te maken zodat ik ze ook mooi bij elkaar kan brengen.

Tammy:           Oké en als mensen jou willen contacteren, als ze nog niet met jou gelinkt zijn dan link maar op LinkedIN toch?

Cyrille:             Ja en dan ik heb ook natuurlijk een website, mag ik dat zeggen?

Tammy:           Ja tuurlijk

Cyrille:             Dat is www.cvanhoof.nl en daar staat alle informatie op en mijn contactgegevens, maar eigenlijk is het makkelijkste om via LinkedIN want daarin update ik, en ik post regelmatig dus je kan mijn artikelen lezen, blogs en mijn vlogs bekijken, en om te kijken of er een bepaald gevoel is of dat je graag iets wilt met presenteren en die stappen wilt maken nou dan mag je me altijd contacten.

Tammy:           Dankjewel voor je tijd.

Cyrille:             Graag gedaan. Dankjewel Tammy.

Tammy:           Alsjeblieft. Dag.

Meer Informatie

Link met Cyrille op LinkedIN

Op haar website kun je meer over Cyrille haar werk als presentatiecoach en als verbinder van scale-ups en investeerders aan elkaar investors at:

Cadeau: Download Je Gratis Checklijst

Ben jij een presentatie aan het voorbereiden?

Download je gratis checklijst om te garanderen dat je visuele uitstraling net zo goed geoefend als je toesprak is.

Meer Tips Van Presentators Lezen?

Heb je de tips van Bogdan Manta gezien? Klik hier voor de hele serie van video-interviews, vol tips van presentators.