Opvliegers en nachtelijk zweten?

Draag natuurlijke stoffen.

Stoffen zoals katoen, linnen en bamboe werken verkoelend en blijven fris ruiken, in tegenstelling tot veel synthetische stoffen.

Draag meerdere lagen dunne kleding.

Om aan of uit te trekken afhankelijk van je temperatuur.

Zorg dat je altijd een waaier bij je hebt.

Aangekomen?

Draag geen ‘wijde jute zakken’.

Laat juist wel je lijf zien. Het dragen van kleding met een goede pasvorm geeft zelfvertrouwen en mensen reageren hier ook positiever op.

Investeer in nieuwe sportkleding.

Als je je in je sportkleding prettig en zelfverzekerd voelt, ga je vaker en met meer plezier sporten, en dat helpt je gewicht onder controle te houden.

Vergeetachtig? Last van moodswings?

Inventariseer je garderobe.

Kies je favoriete kledingstukken en accessoires en maak foto’s van alle mogelijke combinaties. Print deze uit en hang ze in de kast. Zo hoef je er niet over na te denken en kun je sneller de deur uit.

Ruim je kledingkast op.

Met een overzichtelijke kledingkast kun je je sneller en makkelijker aankleden, zonder stress. Hang soortgelijke stukken naast elkaar en orden deze op kleur.

Geen zin in?

Fake It ‘Til You Make It.

Het helpt om je aan te kleden zoals je je graag zou voelen. Wat zou je aandoen als je gelukkig bent en veel energie hebt?

Het hoeft niet altijd.

Aantrekkelijke kleding en accessoires geven je garderobe en je zelfvertrouwen een enorme boost, maar dat betekent niet dat je 24 uur per dag als een modepop rond moet lopen. Gun jezelf ook de tijd om in je joggingbroek op de bank Netflix series af te kijken.

overgang

overgangsexpert Saron Petronilia