draag-n-riem-blauwe-stretch

Dankzij al die fijne stretchbroeken van nu heb je niet altijd meer een riem nodig. Jammer, want ze kleden zo lekker af. Plus: die riem heeft nog een ander doel: hij zorgt ervoor dat je je een beetje inhoudt als het om eten gaat. Draag ‘n riem (dan voel je je sneller vol – beter!)

Nog zeven weken winter. Golfen doe je in deze periode waarschijnlijk wat minder. Gevolg: niet alleen je spel wordt wat zwakker, maar het kan er ook voor zorgen dat je (golf)kleding wat strakker komt te zitten.

Veel merk je daar niet van, want de meeste broeken stretchen lekker mee. Dus het laatste wat je nu nodig denkt te hebben, is een riem.

‘Let it all hang out’

En toch: riemen kleden af, zien er leuk uit én ze hebben een geheim doel: ze zorgen ervoor dat we ons een beetje inhouden als het over eten gaat.

In de Verenigde Staten (waar ik vandaan kom) zeggen ze wel eens: Let it all hang out. Super relaxed natuurlijk, maar ik ben er ook van overtuigd dat het ons daar aan de overkant van de oceaan ook wel makkelijk wordt gemaakt doordat iedereen 24/7 in yoga- of joggingbroek rondloopt.

Het moet wel leuk blijven

Draag je daarentegen een riem, dan voel je je sneller vol: je neemt dat extra glas wijn niet en bestelt het toetje niet omdat je sneller voelt dat je genoeg hebt gehad. Alleen maar voordelen: je blijft in je kleding passen, wat weer beter is voor je portemonnee, je gezondheid, en het is nog duurzaam ook!

Overigens moet je je vooral niet ongemakkelijk gaan voelen met een strakke riem om je taille. Er zijn gelukkig veel leuke riempjes die wat meestretchen – het moet natuurlijk allemaal wel leuk blijven.

Vier tips voor de perfecte riem

  1. Heb je een zandloper figuur? Dan raad ik je een sierlijke, uitgesproken riem aan die je taille mooi accentueert. Heb je weinig taille, dan wil je misschien daar juist geen extra aandacht op vestigen. Draag in dat geval een effen riem in dezelfde kleur als je broek, het liefst met een niet te opvallende gesp.
  2. Kies de juiste (breedte). Laat het niet over aan het toeval. Meet je lusjes om te weten hoe breed de riem kan zijn. Een veel te smalle riem is net zo erg als een te brede, zeker voor iemand met een flinke billen. (Ik spreek uit ervaring.)
  3. Hoe lang moet de riem zijn? Dat hangt af van de broek: valt deze hoog of laag op de heupen? Meet vervolgens je omvang precies waar de taille valt. Vaak wordt de maat van de riem uitgedrukt in centimeters.
  4. Mooie riemen zijn soms moeilijk te vinden. Ik heb het meeste succes bij boetieken. Er zijn ook parels bij tweedehands merkkleding winkeltjes te vinden, zoals The Next ClosetRebelle en Vestiaire Collective.

Meer weten?

Schrijf je je in voor de GolfVrouw nieuwsbrief, daar ga ook ik vaker voor gastbloggen.
Ben jij een golfster die in Nederland woont? Klik hier om VIP-member van GolfVrouw te worden. Het is een leuk netwerk en je krijgt allerlei fijne aanbiedingen ook!